sábado, 16 de febrero de 2013

Títol:  Barba Blava
Autor:  Samuel Alonso Omeñaca
Editorial: Narval


Sinopsi: Una jove anomenada Eloisa, es casa amb l'home més atractiu i ric de la regió i és molt feliç, malgrat les coses lletges que corren sobre el seu espòs, fins que, curiosa, decideix investigar el seu castell i endinsar-se, fins i tot, en les alcoves que estan prohibides per a ella. En aquest moment sabrà realment qui és la persona amb la qual s'ha casat i descobrirà el seu horrible secret.
ISBN: 978- 84- 938293- 7- 7
Any d’edició: 2011
Il·lustracions: Monica Calvo
Que destaquem d’aquest conte per als infants:
Moltes persones, pensaran que el conte Barba Blava, no és un conte apropiat per als infants, per la cruel història del protagonista. Cal recordar, que Barba Blava, era un assassí, que va matar a totes les seves ex – parelles amb les quals si va casar. Però si no fos apropiat, perquè fan contes per als infants?
Trobem que és una història que és pot modificar mitjançant l’edat. Pel que fa el conte elegit, aquesta editorial, no fa esment de la mort de totes les dones, sinó de la curiositat de la nova esposa. La típica dita “La curiosidad, mató al gato”, es compleix al final de la història, però la dona finalment és rescatada i viu.
Crítica constructiva:
Barba Blava és un conte molt poètic en el qual el llenguatge juga un paper important i en aquest cas, els dibuixos són tant avassalladors que haurien necessitat un text molt fort i en cert sentit agressiu perquè aquest no es perdés en el mar de blaus que ens trobem en passar les pàgines.
Algunes imatges del conte:




No hay comentarios:

Publicar un comentario